رونمایی از پوکو پد (Poco Pad)، اولین تبلت پوکو، نشان میدهد که با یک تبلت میانرده و با پردازندۀ اسنپدراگون روبهرو هستیم. اما چرا یک کمپانی که به تازگی به بخش تلفنهای هوشمند وارد شده است، به سراغ تولید تبلتهایی میانرده رفته است؟ این یک سیاست هوشمندانه است یا ناچاری پوکو در حضور نهچندان پرشور تلفنهای هوشمند خود در رقابت با گوشیهای پرچمدار شیائومی؟
اینها برخی از سوالات ما در هنگام معرفی پوکو پد است. تبلتی که از یک پردازندۀ میانرده استفاده میکند و صفحهنمایشی با وسعت 12.1 اینچ و نرخ بهروزرسانی 120هرتزی با وضوح 2650 در 1600 پیکسل دارد. اگر کنجکاوی شما نیز کمی تحریک شده است تا بدانید اولین تبلت پوکو چه ویژگیهایی دارد، در این بخش میتوانید به اطلاعات ضروری دسترسی پیدا کنید. بنابراین؛ تا انتهای مقاله همراه ما بیاید و با ویژگیهای این محصول تازه نفس آشنا شوید.
فهرست مطالب
طراحی و ساخت خوش دست در پوکو پد!
اگر به ظاهر و مشخصات ساخت تبلت نگاه کنیم، متوجه ظاهر تیره اما زیبای پوکو پد خواهیم شد. این تبلت، از یک فریم آلومینیومی استفاده میکند و با شیشه گوریلا گلس 3 محافظت میشود. ابعاد این تبلت در حدود 280 در 181.85 در 7.52 میلیمتر میباشد و وزنی معادل 571 گرم را به خود اختصاص داده است.
رنگهای سرمهای و خاکستری تیره، زیبایی چشم نوازی را به این تبلت بخشیده است. یک صفحۀ کلید و قلم نیز در این تبلت تعبیه شده است. این میتواند یکی از ویژگیهای مثبت این تبلت باشد. بخش پشتی آن نیز شامل دو دوربین دایرهای شکل است. روی لبههای تبلت نیز جای چهار اسپیکر به چشم میخورد. برخورداری از پورت USB-C و جک 3.5 میلیمتری خروجی صدا نیز از دیگر ویژگیهای این محصول زیبا است.
پوکو پد با نمایشگر IPS LCD
وقتی به بررسی مشخصات صفحه نمایش پوکو پد میپردازیم، با یک صفحهٔ نمایش با ابعاد نمایشگر 12.1 اینچ از نوع نمایشگر IPS LCD مواجه میشویم. صفحه نمایشی که وضوح تصویر آن در حدود 2.5K خواهد بود و از نرخ نوسازی بالایی هم برخوردار است. امکاناتی که در این صفحه نمایش مشاهده میشود شامل حداکثر نرخ نوسازی (Refresh Rate) 120 هرتز، رزولوشن 1600 در 2560 پیکسل، دالبی ویژن، نمایش 68 میلیارد رنگ با عمق رنگ 12 بیت، نرخ ثبت لمس 240 هرتز، تراکم پیکسلی ~249 پیکسل در اینچ، نسبت تصویر 16:10، نسبت نمایشگر به بدنه ~83.4 درصد، حداکثر روشنایی 500 نیت (Typ) و 600 نیت (HBM) میباشد.
نمایشگر پوکوپد ویژگیهای بسیار خوبی را به خود اختصاص داده است و بهویژه در طول روز میتواند بهراحتی کارایی داشته باشد. کنتراست رنگها در این تبلت قابلقبول است و در طرحهای گرافیکی میتوان از آن استفاده کرد.
حضور پردازندهٔ اسنپدراگون در دل Poco Pad
در بخش پردازنده در پوکو پد، متوجه حضور پردازندهٔ Qualcomm SM7435-AB Snapdragon 7s Gen 2 هستیم. این پردازنده از فرایند ساخت تراشه چهار نانومتری برخوردار شده است و ۸ هسته با مشخصات 4 هسته 2.40 گیگاهرتز Cortex-A78 و 4 هسته 1.95 گیگاهرتز Cortex-A55 در خود جای داده است. پردازنده گرافیکی نیز از نوع Adreno 710 میباشد. قدرت پردازنده این تبلت بهمیزان یک پردازندۀ متوسط است و برای شروع کار تبلتهای پوکو میتوان چنین انتظاری داشت.
ترکیب حافظهٔ داخلی و رم در پوکو پد
وقتی به بررسی حافظه داخلی و رم در پوکو پد میرسیم، متوجه میشویم که یک حافظه داخلی 250 گیگابایتی با قابلیت ارتقا با microSDXC به میزان 1.5 ترابایت در اختیار کاربر قرار گرفته است. نوع حافظهٔ داخلی پوکو پد از نوع UFS 2.2 که با یک رم 8 گیگابایتی همراه شده است. مشخصات رم و حافظه در این تبلت شامل رم LPDDR 4x است.
سیستم عامل HyperOS در پوکو پد
از آنجایی که پوکو زیر مجموعه کمپانی شیائومی است، انتظار میرود سیستم عامل جدید این شرکت نیز در Poco Pad تعبیه شود. بنابراین، پوکو پد با اندروید 14 همراه است که از رابط کاربری HyperOS شیائومی نیز استفاده میکند.
کیفیت دوربینها در تبلت پوکو پد!
قطعا از یک تبلت میانرده نمیتوان انتظار کیفیت بالای دوربینها را داشت. با اینحال، وقتی به بررسی دوربینهای پوکوپد میپردازیم، دوربینهای سلفی و اصلی با لنز 8 مگاپیکسلی را مشاهده میکنیم. دوربین اصلی از یک لنز واید 8 مگاپیکسلی با مشخصات 1/4.0 اینچ سایز سنسور و 1.12 میکرومتر سایز پیکسل و دیافراگم f/2.0 میباشد. حداکثر رزولوشن فیلمبرداری دوربین پشت به مقدار 1080p است و رزولوشن و نرخ فریم ویدئو به میزان 1080p-30fps و 720p-30fps میباشد.
لنز دوربین سلفی نیز مشخصات مشابهی را ارائه میکند. تنها تفاوت لنز دوربین سلفی در میزان دیافراگم آن است که به مقدار f/2.3 میباشد. این لنز 8 مگاپیکسلی چندان نمیتواند عملکرد رضایت بخشی داشته باشد. با این حال، در یک تبلت با این رنج قیمتی، چه انتظاری میتوان داشت. شاید در نسخههای آیندۀ تبلت پوکو، با محصولی متفاوتتر روبهروشویم. اما برای شروع، این ویژگیها میتواند نشان دهد که کاربران درنهایت به چه چیزی بیشتر اهمیت خواهند داد.
پشتیبانی از شارژ سریع در پوکوپد!
باتری که پوکو پد از آن استفاده میکند یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 10 هزار میلی آمپر ساعت از نوع تایپ سی است. این باتری از حداکثر توان شارژ 33 واتی پشتیبانی میکند و از شارژ سریع نیز برخوردار است. به کمک این باتری میتوانید درحدود 16 ساعت، به تماشای ویدیو بپردازید. امکانات بخش باتری در پوکو پد شامل پشتیبانی از فناوری Power Delivery 3 و پشتیبانی از فناوری +Quick Charge 3 میباشد. ظرفیت باتری برای این تبلت مناسب است و میتواند ساعتهای زیادی را با کاربری سبک برای افراد کارایی داشته باشد.
پوکو پد چه امکانات دیگری دارد؟
تبلت پوکو از اسپیکرهای پخش صدا نیز بهرهمند شده است. اسپیکرهایی که در پوکوپد استفاده شده است از نوع استریو چهارگانه است و از جک 3.5 میلیمتری نیز پشتیبانی میکند. شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورت، قطبنما، حسگر نور محیط نیز از جمله امکانات دیگر این تبلت است.
همانطور که در این مقاله خواندیم، تبلت پوکو پد یک تبلت میانرده است که البته ویژگیهای مناسبی را نیز در خود جای داده است. با این حال، باید مدتی زمان بگذرد تا از کارایی این تبلت تازه رسیده از پوکو، بیشتر آگاه شویم. اینطور بهنظر میرسد پوکو با ارائۀ این محصول، میخواهد توان بازار را برای ورود پرقدرت بررسی کند. این زمان است که در آینده، مشخص میکند پوکو پد توان مقابله با سایر رقبا را دارد و یا خیر.