به کمک سیم کارتهای الکترونیکی، اطلاعات خود را محرمانه نگه دارید و امنیت تلفن همراه خود را افزایش دهید. سیم کارت الکترونیکی یا سیم کارتهای eSIM، جدیدترین فناوریهای حوزه سیم کارت و ارتباطات است که امروزه در حال گسترش است. به کمک سیم کارتهای الکترونیکی، دیگر میتوان با سیم کارتهای فیزیکی و پوکههای سیم کارت خداحافظی کرد.
فهرست مطالب
سیم کارتهای الکترونیکی یا eSIM چیست و چه کاربردی دارد؟
همانطور که میدانید، دنیای فناوری ارتباطات، روزبهروز در حال تغییر و رشد است. اینطور بهنظر میرسد که در آینده با شگفتیهای بیشتری در دنیای فناوری ارتباطات، روبهرو خواهیم بود. از زمانی که اولین سیم کارتهای تلفنهمراه ایجاد شدند، بیش از چند دهه میگذرد. همانطور که در ابتدای ورود تلفنهای همراه، آنها متفاوتتر از شکل امروزیشان بودند، سیم کارتها نیز به مرور زمان تغییر کردند.
در ابتدا، سیم کارتها بزرگ بودند و فضای داخلی بسیاری را در تلفنهای همراه اشغال میکردند. با گذشت زمان و رشد فناوری در این زمینه، سیم کارتها کوچکتر و کوچکتر شدند، تا به شکل امروزیشان درآمدند. امروزه، سیم کارتهایی که استفاده میشوند، ابعادی حدود ۲.۵ میلیمتر دارند. این سیم کارتها فیزیکی بوده و به فضای داخلی در تلفنهای همراه نیاز دارند. اما اگر اخیرا، پیگیر اخبار دنیای فناوری ارتباطات بوده باشید، ممکن است با نسل جدیدی از سیم کارتها به نام سیم کارتهای eSIM، آشنا شده باشید.
اگر کنجکاو شدهاید که eSIM چیست و چه کاربردی دارد، باید شما را به ادامۀ خواندن این مقاله دعوت کنیم. همراه ما باشید تا با نسل جدید سیم کارتهای تلفن همراه، یعنی سیم کارتهای الکترونیکی آشنا شده و از کاربرد آنها آگاه شویم.
سیمکارت الکترونیکی (eSIM) چیست؟
سیم کارتهای الکترونیکی که با عنوان سیمکارتهای eSIM شناخته شدهاند، نسل جدید سیم کارتها هستند که امروزه در تلفنهای همراه شاهد آن هستیم. سیمکارت eSIM، جدیدترین فناوری گوشیهای هوشمند است که امروزه، جای خود را در دنیای تلفنهای همراه، باز کرده است.
درواقع سیم کارتهای الکترونیکی، نوعی تراشۀ بسیار کوچک هستند که در گوشیهای جدید تعبیه شده و به جای سیم کارتهای فیزیکی استفاده میشوند. همانطور که میدانید، سیم کارتهای فیزیکی از جنس پیویسی بودند، اما سیم کارتهای الکترونیکی نوعی تراشهٔ جاساز شده در تلفنهای همراه هستند که میتوانند اطلاعات تماس و شماره تلفن افراد را در آن ذخیره کنند. محل قرارگیری این تراشه روی مادربرد گوشی همراه بوده و امکان خارج کردن آن وجود ندارد.
درواقع، سیم کارتهای الکترونیکی، همان وظایف سیمکارتهای فیزیکی را انجام میدهند، با این تفاوت که حضور فیزیکی مانند پوکه سیم کارت ندارند. این خود انقلابی تازه در مسیر سیمکارتهای تلفن همراه خواهد بود.
مزایای استفاده از سیمکارتهای الکترونیکی چیست؟
در ادامه، برخی از مهمترین مزایای استفاده از سیم کارتهای الکترونیکی را برای شما بیان میکنیم تا بدانید این سیمکارتها چهگونه میتوانند استفاده از تلفنهای همراه را سادهتر کنند.
۱- سیم کارتهای الکترونیکی فضای کمتری را اشغال میکنند.
همانطور که دانستیم، سیم کارتهای الکترونیکی نوعی تراشه هستند که روی مادربرد تلفنهای همراه نصب شده و بهصورت ثابت قرار میگیرند. برخلاف سیم کارتهای فیزیکی که نیاز به جایی برای قرار گرفتن داشتند، سیم کارتهای الکترونیکی جای خود را از قبل داشته و نیاز به جای جدید ندارند.
بنابراین، امکان نصب یا جدا کردن سیم کارتهای الکترونیکی وجود ندارد و برای تغییر شماره یا سایر اطلاعات کاربری، کافی است از طریق اپراتور اقدام شود. این فرایند، با حذف جایگاه فیزیکی سیم کارت، باعث میشود که تولید کنندگان تلفنهای هوشمند، فضای بیشتری را برای ایجاد امکانات بیشتر در تلفنهای همراه در اختیار داشته باشند و امکانات بیشتری را برای تلفنهای هوشمند درنظر بگیرند.
۲- با eSIM بهراحتی اپراتور خود را تغییر دهید!
یکی از بهترین مزایایی که در سیمکارتهای الکترونیکی وجود دارد، تغییر اپراتور در کوتاهترین زمان ممکن است. زمانی که از یک اپراتور، خدمات الکترونیکی دریافت میکنید و اطلاعات سیم کارت الکترونیکی خود را از یک اپراتور میگیرید، میتوانید برای داشتن خدمات بهتر یا امکانات بیشتر، بهراحتی به یک اپراتور دیگر مراجعه کنید.
در این روش، دیگر دردسرهای سیم کارتهای فیزیکی وجود ندارد و شما بهراحتی میتوانید هر زمان که میخواهید اپراتور ارائه دهندهٔ خدمات الکترونیکی خود را، تغییر دهید، بدون اینکه به سیمکارتی فیزیکی برای این تغییر نیاز باشد.
درواقع، استفاده از سیمکارت الکترونیکی، به شما کمک میکند که هیچ تداخلی با اپراتور ارائهدهندۀ خدمات الکترونیکی قبلی خود نداشته باشید و بهراحتی با تغییر اپراتور، همچنان به اطلاعات تماس خود دسترسی داشته و از آنها استفاده کنید. شما میتوانید این کار را تنها با یک تماس تلفنی و در کمترین زمان ممکن انجام دهید.
۳- امنیت اطلاعات تماس خود را با eSIM افزایش دهید!
همانطور که پیش از این گفتیم، از آنجایی که سیم کارتهای الکترونیکی به صورت فیزیکی وجود خارجی ندارند، در نتیجه در صورت سرقت تلفن همراه، شما میتوانید از اپراتور مربوطه، اطلاعات تماس خود را روی تلفن جدید خود داشته باشید، بدون اینکه به گوشی قبلی شما نیاز باشد. حتی درصورت سرقت گوشی توسط سارقان، شما میتوانید به اپراتور مربوطه اطلاع داده و ارتباط را از تلفن همراه خود بگیرید و آن را غیرفعال کنید.
معایب استفاده از سیم کارتهای الکترونیکی در چیست؟
یکی از مهم ترین ایراداتی که میتوان به سیم کارتهای الکترونیکی گرفت، عدم تشخیص مشکل ارتباطی در تلفن همراه است. زمانی که شما از سیم کارتهای فیزیکی استفاده میکنید، اگر مشکلی در بخش ارتباطی گوشی شما وجود داشته باشد، شما بهراحتی میتوانید با جابجایی سیم کارتها، متوجه شوید که مشکل از سیم کارت است یا گوشی هوشمند شما.
اما، با وجود سیم کارتهای الکترونیکی، نمیتوانید مشکل را تشخیص دهید و نیاز است تا به اپراتور مراجعه کنید. این ممکن است مدت زمانی را از شما بگیرد و کمی برای شما دردسر درست کند.
آیا میتوان از eSIM در ایران استفاده کرد؟
ورود به فناوریهای جدید، همیشه با چالشهای خاص خود همراه بوده است. برایاینکه فناوریهای جدید به بافت جامعه برسند و با آن منطبق شوند، نیاز به زمان بیشتری دارند. فناوری سیم کارتهای الکترونیکی نیز از این قاعده مستثنا نیست. با وجود اینکه تعدادی از اپراتورهای ارائه دهندۀ خدمات الکترونیکی و تماس در ایران، برخی از تستهای مربوط به سیمکارتهای الکترونیکی را بررسی کرده و آنها را از سر گذراندهاند، با این حال، هنوز امکان استفاده از سیمکارتهای الکترونیکی یا eSIM در ایران وجود ندارد.
با وجود اینکه بسیاری از کمپانیهای تولید کنندهٔ تلفنهای هوشمند، اکنون شروع به تولید گوشیهای مجهز به تراشه eSIM کردهاند، هنوز هم بسیاری از تولیدات خود را به شیوهٔ قبل و با سیم کارتهای فیزیکی به انجام میرسانند. بنابراین، هنوز جای نگرانی نیست. خبرها حاکی از آن است که بهزودی در ایران نیز میتوانیم از سیمکارتهای الکترونیکی استفاده کنیم.
آیا سیم کارتهای eSIM از امنیت خوبی برخوردار هستند؟
از آنجایی که سیم کارتهای الکترونیکی، از نظر فیزیکی وجود خارجی ندارند و قابل انتقال نیستند، درنتیجه امکان به سرقت رفتن آنها یا نفوذ به آنها از طرف شخص دیگری، بهراحتی وجود ندارد. چرا که در صورت استفاده از سیم کارت الکترونیکی، لازم است مجوزهای مورد نیاز از سمت اپراتور ارائه دهنده سرویس، گرفته شود. درنتیجه، سارقان نمیتوانند بدون داشتن ارتباط مخابراتی از تلفن هوشمند استفاده کنند.
آیا برای استفاده از eSIM به شبکه اینترنت نیاز داریم؟
همانطور که دانستیم، خود سیم کارتهای eSIM ، برای کاربری نیاز به اینترنت ندارند. اما زمانی که برای اولین بار میخواهید سیم کارت eSIM را راه اندازی کنید، لازم است که برای دانلود اطلاعات اولیه، به اینترنت متصل شوید.
همانطور که در این مقاله خواندیم، فناوریهای جدید همیشه در جامعه حضور مییابند. تغییرات جدید، همواره از راه میرسند و باید خود را برای رویارویی با آنها آماده کنیم. سیم کارتهای الکترونیکی نیز جدیدترین تغییرات دنیای ارتباطات و تلفنهای هوشمند است. خبرها حاکی از آن است که در آینده نزدیک، شاهد سرویسدهی این نوع سیم کارتها در ایران نیز خواهیم بود.