با داشتن این گوشی چشمها را به سمت خود خیره کنید. لوکسترین و گرانترین تلفن همراه جهان چیست؟ آیفون یا سامسونگ؟ نه اشتباه میکنید. اگر این سوال را از اطرافیان خود بپرسید، احتمالا جوابشان گوشیهای آیفون از کمپانی اپل است. درست است که این گوشیها با عملکرد بسیار خوب و البته قیمت بالا به بازار عرضه میشوند، اما لوکسترین نیستند. تعداد محدودی از افراد با گوشیهای ورتو آشنایی دارند؛ گرانترین تلفنهای همراه که به صورت سفارشی ساخته میشوند. با ما همراه باشید تا در این مقاله با گوشیهای ورتو آشنا شوید.
فهرست مطالب
ورتو (Vertu) چیست؟
لوکسترین و گرانترین گوشی را نه در برندهای شناخته شده، بلکه در ورتو پیدا خواهید کرد. جالب است بدانید که یکی از معروفترین کلکسیونهای گوشی همراه در دنیا متعلق به ورتو است. مجموعهٔ ورتو با طراحی خاص خود، القاب لوکسترین و گرانترین گوشیها را به خود اختصاص داده است. این نام و نشانی است که در میان افراد بسیار ثروتمند جهان به چشم میآید. اما آیا واقعا این القاب شایستۀ محصولات این برند است؟ برای پاسخ به این سوال لازم است تا با مواردی آشنا شوید. گوشیهای کمپانی ورتو اگرچه ظاهری ساده دارند اما بهدلیل استفاده از طلا و سنگهای ارزشمند در آنها، قیمتهایی بالاتر از 50 هزار دلار را با خود همراه کردهاند.
این مجموعه در کنار دیگر کمپانیها مانند سامسونگ و آیفون در حال فعالیت کردن و تولید تلفن همراه است اما تفاوت آن با شرکتهای دیگر تولید تلفن همراه این است که کاربردها و ویژگیهای متفاوتی را نسبت به دیگر تلفنها به کاربران عرضه میکند.
احساس ثروتمندی و قدرت با ورتو
اگر بهدنبال این هستید که ثروت و قدرت را به اطرافیانتان انتقال دهید، تلفن همراه ورتو انتخاب مناسبی است. چرا که طلا و سنگهای قیمتی با ارزشی که در این گوشیها بهکار رفتهاست، حتی از یک فاصلۀ دور هم میتواند احساس ثروت و قدرت را به دیگران نشان دهد. علاوه بر طلا، تیتانیوم، نقره و انواع سنگهای قیمتی نیز درون این تلفن همراه بهکار رفتهاست که بر قیمت آن تاثیر میگذارد. تلفنهای ورتو ظاهری بسیار خاص، منحصربهفرد و متفاوت دارند و بههمین دلیل، این موبایلها، مناسب افرادی است که بهدنبال وسیلههای لوکس و خاص میگردند.
جالب است بدانید که این مدل تلفنهای همراه با این که بسیار با ارزش و گران قیمت هستند اما از نوعی سخت افزار قدیمی استفاده میکنند که در گذشته در بسیاری از تلفنهای همراه رایج بوده است. البته شرکت ورتو در تلاش است تا قابلیتهای این تلفن همراه را افزایش دهد تا استفاده کنندگان از آن احساس بهتری داشته باشند.
شرکت سازندهٔ گوشی ورتو Vertu
ورتو Vertu یک شرکت بریتانیایی است که گوشیهای دست ساز لوکس تولید میکند. درواقع شرکت ورتو Vertu توسط نوکیا در سال ۱۹۹۸ تاسیس شد اما در ماه اکتبر ۲۰۱۲ به یک بخش خصوصی سوئدی به نام EQT VI فروخته شد. در سال ۲۰۱۵ شرکت EQT سهم خود را از ورتو به یک شرکت سرمایهگذاری هنگ کنگی به نام Godin Holdings فروخت.
دفتر اصلی شرکت ورتو در انگلستان واقع شدهاست. این شرکت در شهرهای نیویورک، دبی، مسکو، فرانکفورت، هنگ کنگ، پاریس و سنگاپور نمایندگی دارد. ویترین فروشگاههای ورتو، درست مانند جواهر فروشیهاست و حس ارزشمندی را به بینندها القا میکند.
ویژگیهای گوشیهای ورتو
همانطور که دانستیم، ورتو با ساختار گران قیمت همراه است. اما نکات جالب توجه دیگری نیز در آن به چشم میخورد.
صفحهٔنمایش گوشی ورتو
یک تفاوت شاخص بین ورتو و آیفون، گرانترین مولفه یعنی صفحه نمایش است. صفحه نمایش گوشی ورتو از یاقوت کبود است. و به خاطر مقاومت بالای یاقوت کبود به خوبی از صفحه محافظت میکند. شرکت اپل با همکاری شرکتی به نام GT Advanced Systems سعی در تولید یاقوت کبود داشتند. اما آنها شکست خوردند. اکنون اپل دوباره به صفحۀنمایشهای شیشهای بازگشته است.
تصور بسیار از مردم از این صفحۀ شیشهای بسیار ساده است. اما یاقوت کبود، بعد از الماس، دومین مادهٔ سخت روی کره زمین است. برای تهیهٔ صفحۀ نمایش گوشیهای ورتو از یاقوت کبود، کمی بلور دانه برداشته و در کوره با دمای 2000 درجه سانتیگراد حرارت داده میشود. سپس اکسید آلومینیوم را روی آن ریخته که باعث میشود بلورها به آرامی رشد کنند. این مراحل بسیار سخت و وقتگیر است. ساخت هر صفحه حداقل دو هفته زمان میبرد. سپس باید آن را برش داد، خرد کرد و صیقل داد. برای این مراحل از الماس که سختی بیشتری نسبت به یاقوت کبود دارد استفاده میشود. فقط تهیۀ یک صفحهنمایش از زمان سفارش تا دریافت آن، به شش ماه زمان نیاز دارد. با اینحال، صفحهٔ تولید شده فوقالعاده ضد خش و ضربه است که سختی پنج برابر شیشه دارد.
ساختار کلی بدنهٔ گوشی ورتو
اگر به کنارهٔ این تلفن نگاه کنید، متوجه “ریلهای محافظ” فلزی خواهید شد. اینها در واقع از تیتانیوم ساخته میشوند. این ریلهای محافظتی تیتانیومی از همه چیز در داخل گوشی محافظت میکند و ظاهر سختی را برای این گوشی فراهم میکند. جالب است بدانید که تیتانیوم، همان مادهای است که در موتورهای جت از آن استفاده میکنند و مقاومت آن دو برابر تیتانیوم معمولی است.
وزن گوشی ورتو
قاب گوشی ورتو از جنس منیزیم فوقالعاده سبک است. و این یکی دیگر از دلایل گران قیمت بودن گوشی ورتو است.
کارکرد تلفن ورتو
شکی نیست که کیفیت ساخت ورتو همیشه قابل توجه بوده است. اما برخی منتقدان میگویند گوشی ورتو در واقع خیلی خوب کار نمیکنند. در اصل پلتفرمی که در این گوشیها استفاد میشد، همان پلتفرم معروف گوشیهای نوکیا بود. گوشیهای معروفی که با یک بار شارژ پنج روز دوام میآوردند. البته هنوز هم در برخی از تولیدات، شاهد حضور این نوع پلتفرم هستیم و این پلتفرم، هنوز فروش و طرفداران خاص خود را دارد.
در یک قدم دیگر، از پلتفرم هوشمند Symbian استفاده شد و درنهایت این گوشی با سختی بسیار، خود را به پلتفرم Android رساند. اما این پایان کار نبود. سخت افزار با نرم افزار مطابقت نداشت، مصرف برق از کنترل خارج شد و بسیاری از تولیدکنندگان را با این مشکلات مواجه کرد. اما با عرضهٔ جدیدترین نسخه اندروید، این مشکلات نیز تا حدی حل شد و اکنون سختافزار بهصورت یکپارچه با تمام قابلیتهای هر دستگاه اندرویدی موجود، به کار خود ادامه میدهد.
Vertu شباهت بیشتری به ساعت دارد تا تلفن هوشمند
در گوشی ورتو از صفحهٔ ساعت آنالوگ استفاده شده که کمی قدیمی است. اما به هر حال این یکی از کاربردیترین انواع اعلان ساعت و تقویم است. ورتو از این موضوع استفاده کرده است که هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد. استفاده از قطعات لوکس پیشرفته بهصورت کاربردی با فناوری جدید.
انواع گوشیهای ورتو
از آنجایی که تلفنهای ورتو دستساز هستند، میتوانند بهصورت سفارشی نیز ساخته شوند. هرچند که تلفنهای Vertu گران قیمت هستند اما فرض کنید الماس هم به گوشی ورتو اضافه شود! مطمئننا قیمت آن بسیار بالا میرود طوری که فقط افراد لاکچری پسند و پولدار قادر به خریداری آن خواهند بود. در این قسمت ابتدا دو گوشی فوقالعاده جذاب و گرانقیمت را معرفی کردهایم و انواع دیگری از گوشیهای ورتو را بههمراه مشخصات برای شما آوردهایم.
گوشی ورتو الماس نشان (Vertu Signature Diamond)
این گوشی در سال 2005 معرفی شد. بدنهٔ این گوشی از جنس پلاتین و اطراف آن با الماس محصور شدهاست. از این مدل گوشی فقط 200 دستگاه تولید شدهاست. قیمت گوشی الماس نشان ورتو 78000 یورو است.
گوشی ورتو کبرا (Vertu Signature Cobra)
در این مدل از گوشی ورتو، مار کبری گوشی را احاطه کردهاست. این مار کبری براق در گوشی لوکس ورتو از الماس سفید بههمراه 500 یاقوت ساخته شدهاست. قیمت گوشی ورتو کبرا 310 هزار دلار است.
ورتو سیگنیچر (Vertu Signature)
این مدل از گوشیهای ورتو جزو گوشیهای پرچمدار آن است که در سال ۲۰۰۳ راهی بازار شد و ورتو برای ساخت آن از حدود یک گرم یاقوت سرخ استفاده کردهاست که قیمت حدودی آن را میتوان ۸۹۲۰ یورو دانست. از مشخصاتی که در این مدل گوشی میتوان به آن اشاره کرد این است که این گوشی دکمهٔ دوربین ندارد و از حافظهٔ کمی برای ذخیرۀ اطلاعات برخوردار است.
- زمان معرفی: ژوئن ۲۰۱۴
- ابعاد صفحه نمایش: ۴.۷ اینچ
- وزن: ۱۹۲ گرم
- نسخه اندروید: ۴.۴.۲
- حافظه داخلی: ۶۴ گیگابایت
- دوربین: ۱۳ مگاپیکسل
- باتری: ۲۲۷۵ میلی آمپر ساعت
ورتو سیگنیچر اس (Vertu Signature S)
گوشی ورتو سیگنیچر اس، به نسبت مدلهای قبلی، دارای امکانات بهتری است. این گوشی، دارای حافظه ۴ گیگابایتی میباشد و همینطور قابلیت اتصال به بلوتوث دارد. از نظر رنج قیمتی میتوان گفت که این تلفن همراه با گوشی ورتو دیاموند در یک رنج قیمتی مشابه قرار دارد.
- زمان معرفی: اکتبر ۲۰۰۸
- ابعاد صفحه نمایش: ۲.۰ اینچ
- وزن: ۱۶۶ گرم
- حافظه داخلی: ۴ گیگابایت
ورتو سیگنیچر تاچ (Vertu Signature Touch)
گوشی ورتو سیگنچر تاچ بدنهٔ تیتانیومی دارد و بدنهٔ پشتی آن از جنس چرم گوساله است. این گوشی ظاهر بسیار زیبایی دارد و یکی از پرطرفدارترین گوشیهای ورتو به حساب میآید. این مدل در سال ۲۰۱۵ وارد بازار شد. میتوان گفت که قیمت این گوشی چیزی حدود ۹۰۰۰ یورو بوده که نسبت به مدلهای قبلی، قیمت آن کمی بیشتر است. علت این قیمت بالا بهدلیل کاربردهای پیشرفتهتر و ظاهر زیباتر آن است.
- زمان معرفی: سپتامبر ۲۰۱۵
- ابعاد صفحه نمایش: ۵.۲ اینچ
- وزن: ۲۲۵ گرم
- نسخه اندروید: ۵.۱
- حافظه داخلی: ۶۴ گیگابایت
- دوربین: ۲۱ مگاپیکسل
- باتری: ۳۱۶۰ میلی آمپر ساعت
ورتو اسنت (Vertu Ascent)
این مدل گوشی ورتو پس از مدل ورتو سیگنیچر و در سال ۲۰۰۴ به بازار عرضه شد. این گوشی نسبت به گوشی مدل قبلی، از زیبایی کمتری برخوردار بوده و همچنین باتری ضعیفتری دارد. اما دلیل گران بودن آن، بهکاربردن فولاد زنگ نزن و یاقوت کبود است که به آن قیمتی حدود ۳۴۴۰ یورو میبخشد.
- زمان معرفی: آوریل ۲۰۱۱
- ابعاد صفحه نمایش: ۲.۰ اینچ
- وزن: ۱۷۰ گرم
- حافظه داخلی: ۸ گیگابایت
- دوربین: ۵ مگاپیکسل
ورتو تی آی (Vertu Signature TI)
اين مدل از گوشیهای ورتو در سال ۲۰۱۳ وارد بازار شد و به فروش رسید. این گوشی مجهز به سیستم عامل اندروید میباشد و حافظهٔ تقریباً مناسبی برای ذخیره کردن اطلاعات دارد. این مدل گوشی از امکانات ابتدایی مانند وای فای و بلوتوث نیز برخوردار است. قیمت این مدل از گوشیهای ورتو چیزی حدود ۷۹۰۰ یورو میباشد و علاوهبر اینها، این مدل، دارای دوربین در سمت چپ در پشت تلفن است.
- زمان معرفی: فوریه ۲۰۱۳
- ابعاد صفحه نمایش: ۳.۷ اینچ
- نسخه اندروید: ۴.۰
- حافظه داخلی: ۶۴ گیگابایت
- دوربین: ۸ مگاپیکسل
ورتو کانستلیشن (Vertu Constellation)
این مدل محصول شرکت اسنپدراگون کوالکام است. این مدل گوشی به نسبت مدلهای قبلی از ورتو که نام برده شد ویژگیهای بیشتری دارد و قیمت آن چیزی حدود ۵۰۰۰ یورو است. در این تلفن همراه یک لایهٔ نازک از یاقوت کبود به کار رفته و همینطور علاوه بر آن سیستم اندروید و دوربین و باتری قویتری نیز در آن تعبیه شده است.
- زمان معرفی: اکتبر ۲۰۱۳
- ابعاد صفحه نمایش: ۴.۳ اینچ
- وزن: ۱۷۹ گرم
- نسخه اندروید: ۴.۴.۲
- حافظه داخلی: ۳۲ گیگابایت
- دوربین: ۱۳ مگاپیکسل
- باتری: ۱۸۰۰ میلی آمپر ساعت
گوشی ورتو استر پی (Vertu Aster P)
گوشی ورتو استر پی آخرین مدل از این برند است که در سال ۲۰۱۸ وارد بازار شد و به فروش رسید. این مدل در دو نوع دیگر نیز ساخته شده است. در این گوشی یک محافظ نازک از جنس یاقوت کبود بهکار رفته است. همچنین این مدل گوشی از سایر مدلهایی که گفته شد دوربین سلفی قویتر و بهتری دارد. قیمت این تلفن همراه چیزی حدود ۵۴۴۰ یورو است.
- اندازه: صفحه نمایش کریستال یاقوت کبود ۴.۹۷ اینچ
- رزولوشن: ۱۰۸۰P
- رم: ۶ گیگابایت
- حافظه داخلی: ۱۲۸ گیگابایت
- دوربین عقب: ۱۶ مگاپیکسل
- دوربین جلو: ۲۰ مگاپیکسل
- وزن: ۲۲۰ گرم